Citromos-túrós tejszínes torta
Ezt a tortát is rendelésre készítettem, az előzővel egy időben. Piskótának Kricky piskótáját sütöttem 6 tojásból a sütőmnek a mélyebb tepsijében.
A krém hozzávalói:
- 325 g túró ( másfél csomag)
- 3 dl hulala hab
- ízlés szerint cukor ( lehet porcukor is)
- fél cs zselatin
- citrom aroma(3 tk)
- kb 50ml citromlé
- kb 50 ml víz
A túrót a cukrot, meg 1 dl hulalát botmixerrel összekevertem, hogy jó krémes legyen. Beletettem az aromát, és a citromlevetA másik 2 dl habot felvertem keményre, és beleforgattam a túróba. A zselatint a vízben felolvasztottam, és
a krémből egy kanálnyit elkevertem benne, majd belekevertem a többi krémbe. A piskótát középen elfeleztem, és egymásra tettem, majd egyenesre igazítottam. Ezután megtöltöttem a krémmel, és ment a hűtőbe dermedni.
a krémből egy kanálnyit elkevertem benne, majd belekevertem a többi krémbe. A piskótát középen elfeleztem, és egymásra tettem, majd egyenesre igazítottam. Ezután megtöltöttem a krémmel, és ment a hűtőbe dermedni.
Kívülről vajkrémmel ( 1:1 arányú margarin porcukorral habosra keverve) kentem le, mikor megdermedt, fondanttal borítottam. A pálya vonalait vajkrémmel rajzoltam, és csináltam egy labdát, ami elég béna lett, de majd legközelebb sikerült. A pálya szélén körbe a füvet foghagyma nyomóval készítettem. Nagyon ízlett a családnak akiknek vittem, és nagyon tetszett is nekik.
Nagyon ügyes vagy a fondant bevonatos torták terén. A másik blogodba nem sikerült bejegyzést írni így most itt válaszolok arra, hogy a hóesést az alábbi lapon találtam: http://diszitok.lapunk.hu/
VálaszTörlésMinden jót üdv Judit