Hamburger





Mi is lehetne az első bejegyzésem, mint a hamburger. Egyik kedvencem, viszont nem ettünk gyakran, mert drága. Tegnapelőtt a http://limarapeksege.blogspot.com/ oldalon megtaláltam Limara receptjét a hamburger zsemlére. A képei alapján olyannak tűntek, amiket az itthoni hamburgeresnél lehet kapni. Tegnap ki is próbáltam, és az eredmény elképesztő!
Eredeti recept Limara oldaláról:
"Hozzávalók:
  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 40 g olaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig. "

Egyébként a recepten annyit változtattam, hogy joghurt helyett 15%-os tejfölt tettem bele, és olajból egy kicsivel többet, mert mikor gyúrta a gép, egy kicsit száraznak tűnt, így öntöttem bele még vagy két evőkanálnyit. Mikor a gép megkelesztette a tésztát, még maradt benne, mert akkor nem tudtam nekiállni megformázni a bucikat. Tehát kb másfél órát kelt, ebbe benne van az az egy óra, amit a gép keleszt. Utána 9 részre osztottam, és megformáztam őket egyenként. Olajozott tepsire tettem, és hagytam, hogy a duplájára keljenek már a helyükön. Sütés előtt bekentem őket felvert tojással, és 180 fokon 15 percig sütöttem, hőlégkeveréssel. Azért csak 15 percig, mert akkor már elég szép színűnek találtam, és nem is kellett neki több. Ja ami még egy kicsit hibája, hogy nem volt itthon szezámmag, így az lemaradt. De legközelebb lesz.



Este csináltunk hozzá hamburger pogácsákat, sertés darált combból. Ízlés szerint kell bele só, fekete bors, pirospaprika, reszelt lilahagyma, és 2 - 3 ek étolaj. Azt kell összegyúrni, és kisütni. Pár perc alatt megvan a sütés.

Hamburger pogácsa hozzávalói:
50 dkg darált sertés comb (bármilyen darált húsból lehet, ízlés dolga)
2 tk pirospaprika
1 tk só
1 csapott tk őrölt bors
1/2 fej reszelt lilahagyma
2-3 ek olaj

Csináltam szószt is a hamburger szendvicsekbe.

Szósz hozzávalói:
  • 1 rész majonéz
  • 1/3 rész ketchup
  • 1/3 rész aprított lilahagyma
  • 1/3 rész aprított csemege ubi
  • só, bors, egy kis méz és ecet.
Én rendes vöröshagymát aprítottam bele, és a savanyú ubit géppel aprítottam. Ja és ami a legfontosabb, házi majonézzel készítettem. Annak a receptjét majd később leírom.

És a végeredmény:






Bocs a pizzás tányérért! :)))

Limara köszönjük a finom zsemle receptet!


Megjegyzések

  1. Csorog a nyálam a hamburger láttán pedig most laktam jól. Üdv Judit

    VálaszTörlés
  2. Sz-K!
    Köszönöm az elismerést! Próbáld ki te is, mert nem csak hamburgernek, hanem sima szendvics zsemlének is sokkal finomabb, mint a bolti, és még másnap is puha, és finom!
    pusy:kat

    VálaszTörlés
  3. Akár postázhatnál is egyet! :D Ez remekül néz ki, hamarosan a kinti grillen ki is fogjuk próbálni! Köszönjük ezt a receptet!!!

    VálaszTörlés
  4. Emene!
    Köszönöm a dicséretet! Nagyon egyszerű tényleg főleg akinek van kenyérsütője is. Hamar elfogyott:) Ez a legnagyobb elismerés, ha elfogy az étel amit főzöl!
    pusy:kat

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Elkészült nálunk is! :DDD Isteni finom a zsemle is, a húshoz viszont raktunk fokhagymát is, mert anélkül nem hús a hús! Köszi még egyszer!

    VálaszTörlés
  7. Emene!
    Örülök, hogy megcsináltátok, és a zsemi ügye milyen finom! Nem is lehet elrontani. Majd a hús receptjét tedd fel a szakácskönyvedbe.
    pusy:kat

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az első csokigalléros tortám 2014.03.06.

Bon bon Karácsonyi ajándékként