2011. június 1., szerda

Elmaradások: Kakaós csiga 2011.02.09.

Már volt egy kakaós csiga receptem ITT, de ez annál finomabb, és most már mindig ezt csinálom! 
Az eredeti recept Limara oldalán ITT található.

Hozzávalók:
  •  50 dkg finomliszt
  •      csipet só
  •      3 ek. cukor
  •      1 egész tojás
  •      1 tojás sárgája
  •      kb. 2,5 dl tej
  •      2 dkg élesztő
  •      8 dkg olv.margarin
      
    Az olvasztott margarin kivételével mindent a kenyérsütőbe teszek, és hagyom, hogy dagassza a tésztát. 10 perc után hozzáöntöm az olvasztott margarint, és hagyom, hogy befejezze a gép a dagasztást. Ez össz 20 perc. Utána tálba teszem, és hagyom, hogy duplájára keljen. 
Ha megkelt a tészta, kinyújtom kb 3-5 mm vastagra, és nagyjából téglalap alakúra. Megkenem a tésztát vékonyan tejföllel (nem kanállal, hanem ecsettel, így tényleg vékonyan kenem). Ezután megszórom kakaóporral, majd kristálycukorral. ( volt olyan, hogy erre még szórtam instant kakaót is, mert mi extra édesen-csokisan szeretjük, de ez elhagyható) A töltelékre nem írok mennyiséget, mert ízlés dolga, de a kakaóport szűrőn keresztül szórom, és úgy, hogy ne látszódjon át a tészta, és ezt terítem be cukorral. 

Ezután a hosszabbik oldalát kezdem feltekerni. Ha kész, szeletelem, kb 2 cm vastagon. Sütőpapíros tepsibe teszem. Lehet szellősen tenni, ekkor oldalra terülnek, vagy lehet egy tepsibe zsúfoltan tenni, akkor felfelé nőnek. A tepsin még hagyom kelni fél óráig. Ezután 180 fokos sütőben sütöm őket 14 percig, majd egy csupor forró tejbe keverek 1 cs. vaníliás cukrot, és azzal megöntözöm a csigákat, és még sütöm 6 percig. Ettől nem száradnak ki, és még másnap is finom puha marad. Igaz a képen látható csigák ki sem hűlhettek, de februárban sokszor csináltam, így volt egyszer egy eset, hogy másnapra maradt vagy 3 db.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése