Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június, 2011

Elmaradások: Citromos-túrós torta 2011.03.27.

Kép
Kicsit elmaradtam a pótolni valóval, de íme itt a következő. Ezt Bátyám és Sógornőm szülinapjára készítettem. Vaníliás piskóta 8 tojásból 28 cm-es formában, és citromos túrókrém van a töltelékben. Fondanttal burkoltam. Sajnos a táblát nem készítettem el időben, így nem száradt ki kellőképp, és amikor meg akartam támasztani, elhajlott, így fektetve került a tortára. A fondantot írókával díszítettem. Van még mit tanulni. Ez volt az első. :) A krém receptjét már korábban leírtam, akit érdekel a bejegyzés végén kattintson a citromos-tejszínes- túrókrém címkére.

Elmaradások: Lekváros bukta, 2011.03.23.

Kép
A nem olyan rég leírt kakaós csiga tésztáját használtam a lekváros buktához. Mikor duplájára kelt, akkor kinyújtottam ujjnyi vastagra, és nagy négyzetekre vágtam. Sütésálló barack ízt kockáztam rá, és becsavartam őket. sütőpapíros tepsibe tettem, és bekentem mindegyiket tojássárgájával. Fél óra múlva bekentem az összeset tojásfehérjével, és 180 fokon 17 percig sütöttem hőlégkeveréssel. Ha valaki alsó - felső sütéssel csinálja, akkor 20-22 perc kell neki, attól függ mikor kapja meg a szép színt. 

Elmaradások: Isler 2011.03.13.

Kép
Nem tudom, mi a receptje, én csak sima 3:2:1 es linzertésztát gyúrtam, kinyújtottam, kiszaggattam, megkentem házi baracklekvárral és csokiba mártottam, illetve csokival csorgattam. Isteni lett, és nagyon hasonlított a volti islerre, tehát nem is fogom bonyolítani a későbbiekben sem a receptet.  Hozzávalók: 30 dkg liszt 20 dkg margarin ( vagy 16 dkg zsír) 10 dkg cukor 1 tojás A lisztet a cukorral elkeverem, majd bele a zsiradék,  ezt egynemű morzsás állagúra gyúrom, majd bele a tojás, és jól összedolgozom, hogy egyenletes tésztát kapjak. Pár órára beteszem a hűtőbe, follpackba tekerve, hogy dermedjen meg. Ezután kinyújtom 3-5 mm vastagon (ízlés dolga) és kiszaggatom. 160 fokon, 10-15 perc alatt világosra sütöm. Kihűlés után töltöm lekvárral, és csokizom .

Elmaradások: Főzött csokikrémes torta, Apósomnak 2011.03.11.

Kép
Ezt a tortát Apósomnak sütöttem, és nagyon jó lett. Azt már mondtam, hogy szeretjük a csokit. Ez a torta jó csokis lett. A piskóta egy 8 tojásos piskóta lett 28 cm-es formában. A piskótát Farkas Vilmos blogjából vettem, és azóta ezt készítem. Igaz, a recept szerint egy 6 tojásos kell 23 cm-es formába, de a 6 tojásost lehet nagyobb formába is tenni, csak akkor nem lesz tele a forma. Nagyon jó recept, és isteni piskóta lesz belőle. Ebben még nem csalódtam, és igen tényleg annyi fokon (160) és annyi percig (40) kell sütni, ahogy a recept megadja. És tökéletes lesz. Tehát alsó felső sütés (nem légkeverés) és 160 fokon 40 perc és kész.  A krém, pedig Kiskukta főzött csokikréme lett.  Kívülre a főzött krémbe olvasztottam egy 50g csokit, és kb 2 dkg margarint. Ezzel kentem be, és nagyon jó volt, hogy amikor az oldalára csurgattam még folyós volt egy kicsit, utána meg megdermedt, így elértem azt a hatást amit szerettem volna! 

Elmaradások: Kakaós csiga 2011.02.09.

Kép
Már volt egy kakaós csiga receptem ITT , de ez annál finomabb, és most már mindig ezt csinálom!  Az eredeti recept Limara oldalán ITT található. Hozzávalók:  50 dkg finomliszt      csipet só      3 ek. cukor      1 egész tojás      1 tojás sárgája      kb. 2,5 dl tej      2 dkg élesztő      8 dkg olv.margarin            Az olvasztott margarin kivételével mindent a kenyérsütőbe teszek, és hagyom, hogy dagassza a tésztát. 10 perc után hozzáöntöm az olvasztott margarint, és hagyom, hogy befejezze a gép a dagasztást. Ez össz 20 perc. Utána tálba teszem, és hagyom, hogy duplájára keljen.  Ha megkelt a tészta, kinyújtom kb 3-5 mm vastagra, és nagyjából téglalap alakúra. Megkenem a tésztát vékonyan tejföllel (nem kanállal, hanem ecsettel, így tényleg vékonyan kenem). Ezután megszórom kakaóporral, majd kristálycukorral. ( volt olyan, hogy erre még szórtam instant kakaót is, mert mi extra édesen-csokisan szeretjük, de ez elhagyható) A töltelékre nem írok mennyiséget, mert ízlés dolga,