Szilvás gombóc

Szerintem már majdnem minden gasztroblogban meg lehet találni ezt a című bejegyzést, de annyira de annyira finom, hogy ezt nem lehet kihagyni. 

Már nagyon régen vágytam rá, de nem jött össze. Ugyanis ha Kriszt elvitték Mamáék, akkor mindig más munkám volt, de ma már délelőtt elkezdtem előkészülni, és végre ehettem egy jót az egyik nagy kedvencből  :))
A tészta alapreceptjét Emenétől vettem. 
  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 kk só
Annyit változtattam, hogy margarin helyett, olajat gyúrtam bele. 
Tölteléknek friss darabolt szilvát, és fahéjas cukrot tettem bele. Sós vízben kifőztem, és pirított zsemlemorzsába forgattam, amit Kiskukta nyomán, szárazon pirítottam, és a kívánt szín elérése után tettem hozzá egy kis olajat.

Megjegyzések

  1. Nem tehetek róla de én nem szeretem. Azonban a nyaralás alkalmával egy nagyon hasonló tésztában kaptunk csokis gombócot. Annak az elkészítésére biztos vevő lennék. Nagyon finom volt. A belsejében táblás tejcsokinak egy négyzete lett belesütve ami elolvadt odabent és kívül pedig egy étcsokis mázzal öntötték le. Ha szerinted jó lenne ez a recept ehhez a csokishoz lehet, hogy kipróbálnám. Üdv Judit

    VálaszTörlés
  2. SZ-K!
    Nem tudom, hogy sütve jó e, de szerintem próbáld megy úgy, hogy csokival töltöd, megfőzöd, mint a szilvás gombócot ( magas fazékban, sok vízben, amíg fel nem jön a gombós a víz tetejére) és utána a multkor általad leírt csokit csinálod meg, úgy, hogy egy kis rumaromát keversz a csokiba. Akkor a rum hígít egy kicsit rajta, és isteni finom lesz. Egyszer csináltam úgy a gombócot, hogy csak kakaós cukrot tettem bele, úgy is jó. Próbáld ki!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az első csokigalléros tortám 2014.03.06.

Hamburger

Bon bon Karácsonyi ajándékként