Dobos krémmel töltött torta, tejszínes díszítéssel
Apukámnak készült októberben szülinapjára. A Kiskukta dobos krémjét készítettem el a 4 tojásosat.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 200 g cukor (tehetünk hozzá vaníliát is, de nélküle is nagyon jó)
- 2 ek kakaó
- 100 g étcsoki
- rum ízlés szerint
- 200 g vaj (nem margarin)
Piskóta hozzávalói:
2 tojásos (kb. 21-22 cm átmérőjű laphoz)- 100 g cukor+ 40 g a habba
- 175 g liszt
- 75 ml olaj
- 75 ml tej
- 2 tojás
- 1/2 cs sütőpor
A tojásfehérjét felverem, majd hozzáadom a cukrot, és kemény habbá verem. A tejet, olajat, tojássárgát és a cukort elkeverem, éppen csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitálom a sütőporos lisztet, és kikapcsolt mixerrel óvatosan összekeverem, majd magas fokozaton 1,5-2 percig keverem a mixerrel, amíg sima állagú, és kicsit világosabb lesz. Majd kb 3-4 részletben hozzáadom a fehérjehabot, és óvatosan összekeverem.
Ezután 20 cm-re állított tortagyűrűbe teszem, aminek csak az alján van sütőpapír. Mielőtt a sütőbe teszem, habkártyával a tortagyűrű oldalára fel kel húzni a piskótát, ugyanis sülés közben ennek mentén fog felkapaszkodni a piskóta, és nem lesz alacsonyabb a piskóta széle, mint a közepe. 160-170 fokon, elektromos sütőben 40 percig sütöm , alsó-felső sütéssel, (nincs hőlégkeverés) Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát.
A kihűlt tortalapot ketté vágjuk, egyik lapot a tortagyűrűbe tesszük, majd megtöltjük a krémmel, rá a másik lap, és mehet a hűtőbe. Kívül is a dobos krémmel vontam be, hulalával, és egy tábla késsel darabolt csokival díszítettem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése