2011. február 11., péntek

Hajtogatott, kelt, sajtos kocka

Ezt még régebben készítettem, csak elmaradt a posztolása.

Hozzávalók a tésztához:
  •  4 dl tej, 
  • 1,5 dl víz, 
  • 2 tk cukor, 
  • 1,5 ek só, 
  • 45 dkg finomliszt, 
  • 45 dkg rétesliszt
  • 4 dkg friss élesztő 
 Közé, és a tetejére 8dkg olvasztott vaj, és 30dkg reszelt sajt.



A tészta hozzávalóiból lágy kelt tésztát dagasztunk, lehet géppel is, kézzel is. Kelesztő tálban duplájára kelesztjük. Majd lisztezett felületen kézzel ellapogatjuk, és 5 egyenlő részre vágjuk. Egyenként kinyújtjuk őket, a lehető legnagyobb, és legvékonyabb téglalap alakúra. Minden réteget megkenünk olvasztott vajjal, és szórunk rá reszelt sajtot. Mikor az utolsó réteg is kész, késsel négyzetekre vágjuk, és tepsire tesszük. Mielőtt sütőbe tesszük, hagyjuk még kelni a tepsin, majd 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Mivel nekem két tepsi lett, így hőlégkeveréssel sütöttem, tehát aki nem úgy csinálja, annak lehet hogy 25-30 perc kell mire megsül.


 

1 megjegyzés:

  1. Köszi a tippeket, de sajnos nincs kacsasütőm és a nagyszülőknek sem. Egyenlőre egy 50x40-es sütőzacskóban sütöttem és mivel még nem olyan amilyennek én elképzelem ezért nem is akarok beruházni ilyesfajta edényekre.
    A videónál nekem is eszembe jutott, hogy nagy, majd próbálkozom. Üdv Judit

    VálaszTörlés