Az előző bejegyzésben lévő tortát, mint már írtam, duplán készítettem el. Ugyanis szombaton a Húgomén kívül, másik születésnapra is hivatalosak voltunk. Íme a másik torta, csak a díszítés tér el.
Ezt a tortát Keresztlányomnak, Encsinek sütöttem vasárnap (08.29.) Lehetett volna szebb is, ha előző nap megcsinálom a fondantot. A fondant receptje Kiskuktátó l van. Egy kg porcukrot használtam fel, méghozzá két részletben. Az egyik felébe kakaóport szitáltam, és úgy csináltam mint az alaprecept, csak felezve (3 ek víz, fél ek zselatin 1 ek méz, és fél ek margarin). A rózsaszínt pedig folyékony színezővel készítettem. Mivel a fondant színezéséhez a legjobb a gél színező, így a készítéskor nem 3, hanem 2 ek vizet melegítettem össze a többi alkotóval, ezeket beleöntöttem a porcukorhoz, egy kicsit kevertem, és utána egy ek színezőt tettem bele. Remélem egyértelmű volt, a leírásom, természetesen fél fél kg porcukrot használtam fel. A barnához nem kellett mind. A piskóta receptjét Kricky-től vettem. Hozzávalók: 20 dkg finomliszt 5-10 dkg rétesliszt 25 dkg cukor 1 sütőpor 6 tojás 1 dl olaj 1 dl tej A 6 db tojást szétválasztjuk, és külön tálba tesszük őket. Lehetőleg öblös tál legyen...
Egyik kedves kolléganőmnek volt a szülinapja, és arra készült. 20 cm volt kb az átmérője, tehát nem nagy. Sima piskóta volt 4 tojásból az alap. A töltelék pedig 2 dl tejszín, 1 tábla csoki és egy kis zselatin. A tejszínt felforraltam, beletettem a csokit, majd kihűtöttem. Hidegen habbá vertem, közben tettem bele egy teáskanál feloldott zselatint. A csokigallért pedig sütőpapíron készítettem. Előbb a fehér csokit olvasztottam, és a pöttyöket készítettem el, majd a barnát és azt is ráterítettem a papírra. Utána vártam, hogy dermedjen, de még ne törjön, és rátekertem a torta oldalára. A tetejét fehér csokival, és csoki forgáccsal díszítettem.
Mi is lehetne az első bejegyzésem, mint a hamburger. Egyik kedvencem, viszont nem ettünk gyakran, mert drága. Tegnapelőtt a http://limarapeksege.blogspot.com/ oldalon megtaláltam Limara receptjét a hamburger zsemlére. A képei alapján olyannak tűntek, amiket az itthoni hamburgeresnél lehet kapni. Tegnap ki is próbáltam, és az eredmény elképesztő! Eredeti recept Limara oldaláról : "Hozzávalók: 2 dl langyos tej 2 ek. cukor 1 tk. só 40 g olaj 1 tojás 100 g joghurt 60 dkg liszt 2 dkg élesztő Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig. " Egyébként a recepten annyit változtattam, hogy joghurt helyett 15%-os tejfölt tettem bele, és olajbó...
Megjegyzések
Megjegyzés küldése