2010. július 11., vasárnap

Babapiskóta

Ezt a receptet Süss, alkoss.. blogjában találtam, és nagyon örültem neki. Mivel nincs babapiskóta kiszúróm, így kerek szaggatóval készítettem, de így is finom lett. 

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 1 cs. szalalkáli (20g)
  • 1 dl tej
  • 25dkg porcukor
  • 35 dkg rétesliszt
  • 35 dkg fehérliszt
  • 2 cs vanilíás cukor
Elkészítés:
A tojást a cukorral kikeverjük. A szalalkálit a tejben felfuttatjuk. A finomliszt kivételével összekeverjük az hozzávalókat, és másnapig állni hagyjuk. Másnap a finomlisztet is hozzákeverjük/gyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, és szaggatóval kiszúrjuk. Ezután kb 175-180 fokos sütőben világosra sütjük, ami kb 10-15 percet jelent.
Egy kicsit kevésnek bizonyult a cukor mennyisége, mert édesebben szeretem. Habár belegondolva a bolti sem édesebb, csak a teteje van megszórva kristálycukorral. Mondjuk a gyerekeknek még ez a cukormennyiség is bőven sok. Viszont sütihez, vagy lekvárhoz meg kiváló. Nálunk így is elfogyott magában, pedig édes szájúak vagyunk, Krisz meg nem nagyon evett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése