Kakaós csiga

Ezt még kb másfél hete csináltam. Mint írtam el vagyok maradva a bejegyzésekkel. A képeket készítgetem, és sorban várnak a receptek a megörökítésre. 
Nem sikerült úgy mint vártam, de finom volt. Majd legközelebb.


Hozzávalók:
     a tésztához:
  • kb 60 dkg liszt (fele finomliszt, fele rétesliszt)
  • 1 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5-2 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 teáskanál só
  • kb 80 -100 ml olaj
     a töltéshez:
  • kb 15 dkg kristálycukor, 
  • 2 - 3 ek kakaópor  (ízlés szerint)

A tejbe teszek egy tk cukrot, meglangyosítom, és felfuttatom benne az élesztőt.  A liszteket összekeverem, és átszitálom. Az összetevőkből lágy tésztát dagasztok (lehet géppel is ), és 1 órát letakarva kelesztem. Ekkor kinyújtom kb fél cm vastagra. és bekenem olvasztott vajjal, majd összehajtogatom duplán. Először egyik oldalról behajtom 1/3-ig, majd a másik oldalról ráhajtom, és felülről lefelé is 1/3-ig hajtom, majd alulról fel. Visszatakarom, és fél órát pihen, majd újból nyújtás, kenés, és hajtás következik. Megint pihen fél órát. Ezután kinyújtom, ugyanúgy fél cm vastagra, és ekkor már szabályos téglalap alakúra. Megszórom kakaós cukorral és feltekerem. Egy éles késsel 1 -1,5 cm vastagra szeletelem. Tepsibe teszem, és 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütöm.







Ezzel az lett a baj, hogy mikor tepsire tettem, nem pihentettem, pedig egy 30 - 40 percet még felszeletelve pihenhetett volna. Legközelebb megpróbálom úgy.  Egyébként nem lett ez annyira nagy hiba, mert kb 30db lett, és 5-6 db érte csak el a szobahőmérsékletet, a többi még melegebb korában elfogyott

Megjegyzések

  1. Nagyon szépek lettek és biztos finomak ha még melegen elfogytak. Üdv Judit

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is nagyon szépek, családom nagy kakaós csiga rajongó, nálunk is biztos elfogyott volna!!!

    VálaszTörlés
  3. Liza!
    Köszönöm és örülök, hogy az olvasóm lettél!
    kat

    VálaszTörlés
  4. Mikor jön egy újabb finomság? Üdv Judit

    VálaszTörlés
  5. Nemsoká. Sőt lesz desszert is, meg főzelék, amit a kicsik is ehetnek! Már csak a képeket kell megszerkesztenem, és akkor jön a bejegyzés. Sajnos mostanában nincs rá időm, de ma megpróbálok szorítani rá!

    VálaszTörlés
  6. Katám! Most, hogy én is kakaós csigát csinálok, megnéztem, miben különbözik a Te receptedtől és látom, hogy semmiben! :) Én ebből a kelt tészta receptből szoktam készíteni a buktát, a diós csigát, kalácsot és az aranygaluskát is! Puszi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az első csokigalléros tortám 2014.03.06.

Hamburger

Sonkás-kukoricás pizza