Egy gyors bejegyzés: Pizza (olcsó, és finom)

Egy kis magyarázat! Tanulmányaim miatt, (amit február 24-én befejezek) nem írtam. Nem is sok kép készült, de tegnap tételezés közben fényképeztem is! 
Pizza:

Tészta hozzávalói:
  • 20 dkg réteslisz
  • 30 dkg finomliszt
  • egy ek cukor
  • két teáskanál só
  • egy ek ecet
  • 2 dkg élesztő
  • 2 - 2,2 dl tej
  • 2 ek szárított bazsalikom
  • 2 ek étolaj

A lisztet, sót bazsalikomot összekevertem, a közepébe mélyedést készítettem, és ide öntöttem a cukros tejben felfuttatott élesztőt, az ecetet és lágy, hólyagos tésztát dagasztottam. Mikor elvált az edény falától ráöntöttem az olajat, és a tésztába gyúrtam. Majd letakarva rátettem a radiátorra kelni. Még így is kellett neki több mint egy óra. 

Feltét
  • 1,5 l házi paradicsomlé
  • 3 fej vöröshagya
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek bazsalikom
  • őrölt bors
  • sonka
  • sajt

A paradicsomlevet ízlés szerint sózva borsozva, és a bazsalikom felével feltettem főni. Mikor felére sűrűsödött, akkor a belezúztam a fokhagymát, és a külön megdinsztelt vöröshagymát, és úgy főztem tovább. Ez lett az alap. Ezt tetszés szerinti sűrűségre lehet főzni, amit én csináltam, kb egyharmadig esett össze. 
Amikor megkelt a tészta, kikentem két tepsit olajjal, megfeleztem a szószt, és eloszlattam rajta, sonkadarabokkal megszórtam, és reszelt sajtot tettem rá. 
220 fokos hőlégkeveréses, előmelegített sütőben 12 perc alatt megsül. 




Megjegyzések

  1. Hasonlóan készítem én is a pizzát.
    Jól néz ki, biztos nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  2. Marisz! Köszönöm! Nagyon finom lett, Krisztián most evett meg két szeletet. Nem gondoltam, hogy tetszeni fog neki, mert eddig nem nagyon ette. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az első csokigalléros tortám 2014.03.06.

Hamburger

Bon bon Karácsonyi ajándékként