Káposztás csiga, krumlis kelt tésztából

Hozzávalók a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 3 tk só
  • 1 ek cukor
  • kb 3 ek olaj
  • 30 dkg főtt, áttört krupli
  • kb 2 - 2,2 dl víz

Hozzávalók a töltetlékhez:
  • Kb 1 kg káposzta
  • 1 ek cukor
  • zsír 
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A krumlit félig meghámozzuk, és feltesszük főni. (Akinek van ideje, annak nem kell meghámozni, majd csak főzés után) .

A káposztát megtisztítjuk, legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk kb 20 percet. Amikor levet engedett a káposzta, akkor melegítjük a serpenyőt, beletesszük a zsírt, és a cukrot. Amikor a cukor elolvadt, beletesszük a levétől kinyomkodott káposztát. Mikor az egész átmelegedett, akkor önteni kell rá egy kis vizet, és lefedve, hagyni kell, hogy párolódjon. Akkor van kész, ha szép barnás a színe, és teljesen puha. Mielőtt befejezzük a párolást ízlés szerint meg kell hinteni fekete borssal.

A megfőtt krumplit meghámozzuk, és áttörjük, hagyjuk  kihűlni. 

A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Az olajat a legvégén dolgozzuk bele. Hagyjuk duplájára kelni. Ezután lisztezett felületen kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd szétterítjük rajta a párolt káposztát. Ezután feltekerjük, és 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, és ott is hagyjuk kelni. Mikor szép nagyok, akkor 220 fokos sütőbe sütjük 25-30 percig. Én alsó-felső sütésen kezdtem, majd a végén 10 percre ráadtam a hőlégkeverést. Nagyon finom lett.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az első csokigalléros tortám 2014.03.06.

Karamelles bonbon

Évi & Nándi & Norbi - tortája!