Káposztás csiga, krumlis kelt tésztából
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 tk só
- 1 ek cukor
- kb 3 ek olaj
- 30 dkg főtt, áttört krupli
- kb 2 - 2,2 dl víz
Hozzávalók a töltetlékhez:
- Kb 1 kg káposzta
- só
- 1 ek cukor
- zsír
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
A krumlit félig meghámozzuk, és feltesszük főni. (Akinek van ideje, annak nem kell meghámozni, majd csak főzés után) .
A káposztát megtisztítjuk, legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk kb 20 percet. Amikor levet engedett a káposzta, akkor melegítjük a serpenyőt, beletesszük a zsírt, és a cukrot. Amikor a cukor elolvadt, beletesszük a levétől kinyomkodott káposztát. Mikor az egész átmelegedett, akkor önteni kell rá egy kis vizet, és lefedve, hagyni kell, hogy párolódjon. Akkor van kész, ha szép barnás a színe, és teljesen puha. Mielőtt befejezzük a párolást ízlés szerint meg kell hinteni fekete borssal.
A megfőtt krumplit meghámozzuk, és áttörjük, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Az olajat a legvégén dolgozzuk bele. Hagyjuk duplájára kelni. Ezután lisztezett felületen kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd szétterítjük rajta a párolt káposztát. Ezután feltekerjük, és 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, és ott is hagyjuk kelni. Mikor szép nagyok, akkor 220 fokos sütőbe sütjük 25-30 percig. Én alsó-felső sütésen kezdtem, majd a végén 10 percre ráadtam a hőlégkeverést. Nagyon finom lett.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése