Csokis diókrémes torta

Ezt a tortát Apukámnak csináltam októberben. 28 cm átmérőjű, és 7 tojásos sima piskótát sütöttem Kricky nyomán

A krémet úgy csináltam, hogy főztem két csomag pudingporból, 5 ek cukorból, és 7 dl tejből csokis pudingot. Egy margarint (250g) kikevertem fele mennyiségű porcukorral (125g) habosra. A pudingot lehűtöttem hűtőfürdőben. A pudingot szépen kanalanként tettem a kikevert margarinhoz, majd hozzákevertem a darált diót. A dió mennyiségét nem tudom, mert nem vettem, hanem a kertben termett diót pucoltam hozzá. A darálatlan dió, az kb egy 6 dl lehetett. Ennél lehet kevesebbet is, meg többet is beletenni. Ezután fél cs. zselatint feloldottam annyi pici kis vízben, ami elég hozzá, és a krémhez kevertem. A kettévágott piskótába töltöttem, és betettem a hűtőbe dermedni. Majd kb két dl hulalát kemény habbá vertem, és bevontam a tortát. A tetejére fél diókat tettem, és a 60-as számot olvasztott kakaós fondantból készítettem.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az első csokigalléros tortám 2014.03.06.

Hamburger

Sonkás-kukoricás pizza