Vajas kifli, vagyis zsíros

Ezt a receptet is Limarától vettem, az eredeti recept ITT olvasható. Én valamennyit változtattam rajta, ugyanis sem vaj, sem margarin nem volt itthon, így zsírt tettem bele, a burgonyapelyhet elhagytam, aszkorbinsav helyett egy ek 10%-os ecetet tettem bele, és BL80-as liszt helyett fele-fele arányban finom-, és réteslisztet használtam.
Tehát a hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 1 tk. só
  • 1 ek 10 %-os ecet
  • 1 ek. cukor
  • 60 dkg liszt (30 dkg finomliszt, 30 dkg rétesliszt)
  • 8 dkg zsír
  • 2,5 dkg élesztő
A hozzávalókat kenyérsütőgépbe tettem, és kb. 10-15 percig hagytam dolgozni, majd kelesztő tálba tettem, és megvártam míg duplájára kelt. Ekkor lisztezett felületen 8 részre osztottam, és egyenként oválisra nyújtottam, majd feltekertem, és hagytam megint kelni. Mikor szép nagyok lettek a kiflik, akkor nagy edényben vizet forraltam, és egyesével előfőztem, oldalanként fél-fél percig. Ezután már végleges helyére tettem (sütőpapíros tepsibe). 200fokon 15 percig sütöttem, ami nekem egy kicsit kevésnek bizonyult, tehát legközelebb vagy tovább sütöm, vagy emelek egy kicsit a hőmérsékleten. Mindenesetre nagyon finom lett, és nagyon hamar elfogyott!




Megjegyzések

  1. Látom írni nem igazán van időd ahogyan azt már jelezted, de azért remélem sütni igen. Üdv Judit

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az első csokigalléros tortám 2014.03.06.

Hamburger

Bon bon Karácsonyi ajándékként