Rakott karfiol



Nagyon szeretjük, most már mondhatom, hogy mind a hárman:)

Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol ( hogy mekkora, az szerintem ízlés dolga, ki hogy szereti)
  • két dl-nyi rizs (2 dl-s pohárban mértem ki)
  • 30 - 40 dkg darált hús
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • só, 
  • bors, 
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • egy nagy szem paradicsom, (lehet sűrített pari is)
  • egy közepes méretű paprika
  • két tojás
  • 1,5 dl tejföl ( kb ennyi volt itthon)
  • pár levél friss bazsalikom ( lehet szárított is)

Először is megfőztem a karfiolt és a rizst sós vízben, majd félretettem őket. Az apróra vágott hagymát egy kicsit megpirítottam kicsi olajon, majd pirospaprikát szórtam rá, és rátettem a darált húst. Amikor a hús megpirult, egy pici vizet tettem hozzá, meg a többi fűszert ( paprika, paradicsom, só bors, kömény) és úgy főztem mint a pörköltet. Mikor kész lett, és egy kicsit besűrűsödött, akkor kikapcsoltam, és jénai tálba tettem rétegezve: Alulra karfiolt, utána rátettem a rizst, majd rákanalaztam a "pörköltet" és a tetejére megint karfiol.

A tetejére kikevertem 2 tojást tejföllel, és abba tettem bazsalikomot sót borsot, rákanalaztam. 

 Így ment a hideg sütőbe, amit 180 fokosra állítottam, és kb 30 perc kellett neki, mire összesült.  Így nézett ki az elkészült ebéd.



Megjegyzések

  1. Hammm... Ki fogom próbálni, mert az én fajtám nem ilyen jó. Üdv Judit

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az első csokigalléros tortám 2014.03.06.

Hamburger

Bon bon Karácsonyi ajándékként