Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július, 2011

Elmaradások: Evelin tortája, 2011.05.28.

Kép
Evelinnek névnapjára készült az alábbi torta. 24 cm-esre állítottam a tortagyűrűt, és abban sütöttem 6 tojásból piskótát. A krém citromos tejszínes túrókrém volt. (korábban már leírtam hogy hogyan készítem ezt a tölteléket, lent a címkék között meg lehet nézni) A dekorációnál az volt a kitétel, hogy csajos legyen. Nem akartam nagyon kislányosra, hisz Evi más majdnem felnőtt. Nagyon tetszett neki, utólag az ízéről is pozitívan nyilatkoztak.  :)

Elmaradások: Az első bonbon amit formában készítettem 2011.05.01.

Kép
Konkrét receptem nincs. Sűrített tejet, tejszínt és cukrot főztem össze, majd beletettem étcsokit. A formát kikentem kétszer, és beletöltöttem a tölteléket, majd lezártam a bonbont. Egy éjszakán át hagytam dermedni, és mégsem jött ki csak 3  a formából. A többit kikanalaztuk. Vékony lett a burok, és túl folyós a belseje. Majd legközelebb. Egyébként nagyon finom volt, de valamit másképp kell csinálni. Azóta még nem vettem rá magam hogy megint nekiálljak bonbont gyártani, de majd ami késik az nem múlik! :)

Elmaradások: Krisz tortája 2011.04.10.

Kép
Kicsi fiam április 6-án lett két éves, és a lenti tortát neki készítettem. Akkoriban nagyon bolondult a habos sütiért, ezért döntöttem úgy, hogy kívülről habbal vonom be.  28 cm-es sárga piskótát sütöttem, amibe tejszínes túrós krémet tettem csokidarabokkal. Kívülről Hulala habbal díszítettem. A felirat, és a 2-es szám írókából készült, amit már hét elején megcsináltam, és így kiszáradt. Kakaóporral színeztem száradás után. A szívek, meg a minták az oldalán házi készítésű csokidíszek. Hát mit mondjak: nem egyszerű ilyen díszeket csinálni, van még mit gyakorolni! :)

Szialbitól: "Egy kedves meglepetés"

Kép
Kaptam egy díjat Szilabi -tól, ami azoknak jár, akik kitették a felhívást Harcoskáról. Nem kell tovább adni, és szabályok sincsenek! :) Szilabi! Nagyon köszönöm a díjat, és Harcoska családjának meg a csodálatos képet!